Kursledare / utbildare

Utbildare för våra kurser i ledmanipulation är Jörgen Sandell (leg kiropraktor, MSc neuromuscular rehabilitation, PhD physiotherapy) & Joakim Hugo (leg sjukgymnast, leg kiropraktor).
Läs mer om dom nedtill.

AnmälanOm kursledarna

Jörgen Sandell

Leg kiropraktor. MSc Neuromuscular rehabilitation. PhD physiotherapy

Jörgen Sandell är kiropraktor och har haft egen mottagning i Nyköping och dessutom arbetat som lärare på Kiropraktorhögskolan, primärt i Kiropraktisk teknik och som handledare på skolans “out-patient”-klinik. Bland övriga meriter kan det nämnas att han varit “in-house-kiropraktor” för Universal Studios i Los Angeles, arbetat vid film- och TV-inspelningar, bland annat Gladiatorerna på TV4, konsultat åt skådespelare med “medicinska” roller, behandlat spelare från NHL och NBA både med akuthjälp och för prestandahöjning, fått en artikel publicerad internationellt kring en studie om prestandahöjande kiropraktisk behandling för sprinters och hållit skadehanteringskurser och rehabiliteringsträning för Svenska Basketbollförbundet.

Sedan 2010 arbetar Jörgen nästan uteslutande med rehabilitering av personer med funktionshinder till följd av hjärnskador, ryggmärgsskador och genetiska skador i flera europeiska länder. Han har också en MSc i Neuromuscular rehabilitation & en PhD i physiotherapy vid Hertfordshire University.

Kursledare i Ledmanipulation, Jörgen

Joakim Hugo

Leg sjukgymnast. Leg kiropraktor

Joakim Hugo har en sjukgymnastexamen från Lunds Universitet och var initialt verksam som sjukgymnast, främst med idrottsmedicinsk inriktning. Efter hand utbildade han sig även till kiropraktor i Stockholm och utexaminerades som kursetta. Parallellt med denna utbildning undervisade han i idrottsmedicin. Idag är Joakim specialiserad på manuell behandling. Han vidareutbildar sig kontinuerligt inom ledmanipulation och Mulligan Concept och är en av ett fåtal svenskar som är Certified Mulligan Practitioner.

Joakim håller även kurser i ledmanipulation för legitimerad vårdpersonal.

Joakim, kursledare för kurser i Ledmanipulation

Se kursdatum och anmäl dig till en kurs i ledmanipulation